25 apr. 2009

Multe evenimente / Beaucoup d'événements


Intre 11 și 16 aprilie, am fost la Arad, la faza națională a Olimpiadei de limbi romanice, ca profesor al lui Andrei (Cumpănă) și ca însoțitor al grupului de elevi care a reprezentat județul Vaslui. A fost frumos,a fost deosebit. Impresiile încerc sã le montez într-un mic documentar pe care îl voi posta, în curînd, pe blog. Oricum, ii felicit și pe aceasta cale pe acești copii minunați și pe profesorii lor! Pînã termin de montat documentarul, vã voi posta niște fotografii de la Arad.
Zilele astea, pregătesc piesa de teatru "La Maison Frontière", de Slawomir Mrozek. E greu, dar va ieși frumos. Avem premiera pe 9 mai, la Silver Mall Cinema, pe care îl vom transforma în scena de teatru. Apoi, speram sa prezentam aceasta superba alegorie a frontierelor care ii despart pe oameni, în Franța și în Spania... cel puțin!
Tot zilele astea, am demarat campania de pregătire a celei de-a 7-a ediții a Concursului de Traduceri "Corneliu M. Popescu". Amănunte, la http://www.translationscontest.blogspot.com Concursul va fi pe 30 mai, la LMK.
In acest week-end, am descoperit, plin de încîntare, ca o melodie - pe care o credeam pentru totdeauna pierdutã, a fost postată pe youtube chiar de cea care o cîntã - una din marile mele iubiri muzicale, Corina Chiriac. O reverență, si pe aceastã cale, iar vouã - cîntecul în dar. "Semn de întrebare", de Anton Suteu.











Niciun comentariu: